Sinä oikea rahareikien äiti. Sattuneesta syystä olen tällä hetkellä kurkkua myöten täynnä tuota peltilehmää, jota autoksikin kutsutaan. Rahalla saa ja hevosella pääsee. Nykymaailmassa autolla. Rahaa ei ole ja autokin vetelee viimeisiään. Toivon, että se muistaa tekemämme sopimuksen, että kestää vielä muutaman vuoden.

Tänään tarkoitukseni oli mennä istumaan koulun tietokoneelle tekemään harjoitustöitä (hox! vielä monikossa). Kävin tilaamassa rikki menneen osan tilalle uuden ja hinta pompsahti satasella ylöspäin noin vain napin painalluksella. Mitähän nappia eilinen kaveri puhelimessa unohti painaa? Opiskeluinto lopahti siihen. Ajelin kotiin, raivasin talliin tilaa ja murheenkryyni sisälle. Juha Tapio soimaan ja renkaiden vaihtoon. Ensin tein peltityöt ja sitten vaihdoin renkaat. Peltitöistä en kerro sen enempää, kohteesta enkä metodeista.

Kaikesta sairastelusta huolimatta lihasvoimaa löytyi enemmän kuin viimeksi renkaiden vaihdossa. Nyt ei tarvinnut käyttää salaista kikkaani kertaakaan, vaan sain ihan käsivoimin renkaat irti autosta. Nyt vielä tarkistamaan ilmanpaineet ja ostamaan yhdet uudet pultit niin homma on selvä ja takatalvi saa tulla. No, en nyt sentään sitä toivo. Mieluummin lämmin kesä, jotta saan touhuta kieltenopiskelun ohessa pihatöissä.