Kun on kasvanut ns. normiperheessä, ei tule juurikaan ajatelleeksi omia juuriaan. Mistä on lähtöisin, mitkä ominaisuudet ovat perittyjä, mitkä opittuja. Ylipäänsä Kuka minä olen? Vasta kun asiat syystä tai toisesta muuttuvat, alkaa miettimään omia juuriaan, kelaamaan sukua taaksepäin ja pohtimaan. Loppujen lopuksi mielestäni on tosi tärkeää tietää, mistä tulee. Oma perhe, sukulaiset, serkut, serkunkumminkaimat jne. Ne kaikki ovat tärkeitä tietoja, joita mielestäni ei ikinä saisi salata lapselta tai aikuiseltakaan.

Asiasta on viime päivinä käyty piiitkiiiiä keskusteluja ja syystäkin. Tunnen olevani kuin se lapsi, jolle vanhemmat näyttävät ylpeänä ensimmäistä kertaa uutta veljeä tai siskoa. Oma veljeni pesueineen (kuten minä heidän "bändiä" kutsun ;-)) vierailivat luonamme muutaman päivän ja aika lensi kuin siivillä. Liian nopeasti. Edelleenkin on oudon jännää se tunne, kuin olisimme tunteneet toisemme ikämme. Veri on vettä sakeampaa, mutta en siltikään olisi uskonut sen vaikuttavan näin. Arvomaailmassa ja monessa muussa asiassa löytyi aina vain lisää yhtäläisyyksiä. Itse elin välillä ihan deja vu-maailmassa. Niin tuttuja ilmeitä, eleitä, liikkeitä, sanan painotuksia, äänen sävyjä... asioita, joihin en koskaan edes tajunnut kiinnittäneeni huomiota.

Niin, että jos joskus elämä heittää vähän haastetta peliin, antaa se kyllä vastinettakin samalla mitalla ja joskus enemmänkin. Sellaista, mitä ei rahalla voi ostaa ja mikä muuttaa elämääsi positiivisella tavalla. Puheiden lisäksi vietimme kyllä ihan lomaakin. Hauskaa oli vielä kissayhtäläisyyskin, mikä tuli ilmi :-)

1248281457_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hailuodon hiekkaranta ei ollut ihan näin autio, kun kävimme siellä päivää paistattelemassa ja uimassa. Ja kukas muu kuin minä onnistui käräyttämään nahkansa niin, että voisin rapukesteillä käydä kypsästä ravusta ;-) Ensimmäistä kertaa tuli vastaan myös tilanne, että lautasta piti poistua peruuttamalla. Vika oli lautassa, ei minussa.

1248281579_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuopukselle lupasin jälkiruoaksi mokkapaloja. Poika ehti itse leikkaamaan mieluisan palan itselleen. Huomatkaa kuinka hyvin muoto on pysynyt lähellä neliötä...