Jossain vaiheessa aiemmin mainitsin, että tarkoitukseni oli kirjoittaa kiusaleenkappaleestani, mutta muut asiat menivät edelle. Nyt kuitenkin ajattelin kertoa vähän päivitystä, missä mennään.

En ole kovin montaa tervettä päivää nähnyt tämän vuoden puolella. Avioeroprosessi on tuonut erittäin selvästi esiin, kuinka fyysinen ja psyykkinen puoli ihmisessä kulkevat käsi kädessä. Toisin sanoen, kun todellisuus kaikessa julmuudessaan selvisi minulle, seuraavana päivänä heräsin kuumeessa. CRP nousi ja CK myös (pysyen kuitenkin normaalin rajoissa). Hemoglobiinini oli alhainen ja on sitä edelleen (satasen luokkaa). Olen aneeminen siitä huolimatta, että syön rautaa tupla-annoksen. Armottomat lihaskivut iskivät ja pieninkin venytysliike sai lihaksen kuin lihaksen anomaan armoa. Juoksin lääkärillä ja lääkitystäni alettiin muuttamaan. Imurel ja Sandimmun jätettiin pois ja tilalle vaihdettiin Trexan. Kortisoniannosta nostettiin 20 mg:aan ja lisäksi sain Solu-medrolia pulssihoitona kolmena päivänä viikossa suoraan suoneen. Auttoi pariksi päivää.

Ensimmäisen Trexanin oton jälkeen heräsin taas kerran kuumeessa. 38,2 astetta ja hirveä räkätauti lisänä todella kipeän kurkun kera. Pitänee ottaa tohtoriin yhteyttä ja kysyä mitäs nyt tehdään? Jatkuva kuumeilu alkaa käydä jo henkisestikin raskaaksi. 6 viikkoa sitä on kestänyt tähän mennessä. Puhumattakaan, että pääkoppa on muutenkin aika ajoin sekaisin kuin seinäkello kaikista viime aikojen käänteistä. Niin ja unirytmi. Nostettu kortisoni sekoittaa taas unirytmiä, joka tosin on ollut jo pitempään muutenkin sekaisin. Voisi sanoa, että siinäpä on lääkäreillä ja psykiatreilla mietittävää, mitä tehdä minun suhteen.

Eikä tässä vielä kaikki. Ongelmahampaastani lohkesi jälleen ties monennenko kerran palanen ja sain hammaslääkärille ajan kesäkuulle! Parin päivän päästä tajusin, että enhän minä voi niin kauan odottaa. Tulehdusriski on lääkityksen takia melkoinen, joten aiemmin on päästävä. Joten nyt sitten olen taistellut siitäkin ajasta ja toistaiseksi huonolla menestyksellä. Tekivät systeemiin muutoksia, huonompaan suuntaan. Ja Kelakin muuttaa lääkekorvaussysteemiään huonompaan suuntaan. Ei kannata olla sairas.

Jotain positiivista! Yksi epäilijöistä on nyt saatu käännytettyä ja se helpottaa huomattavasti asioiden järjestämisessä. Kalliimmaksi tuli kuin ajattelin, mutta pitää kompensoida se jotenkin.