Tyttäreni sai ovelasti puhuttua minut mukaan koulun kevätnäytelmän puvustukseen. Kyseessä on Pessi ja Illusia ja täytyy myöntää, että sillä kohtaa on meikäläisellä aukko sivistyksessä. Nyt on satukirja luennassa, joten paikkausta tapahtuu ;-)

Erinäisien palaverien jälkeen minulle osuivat (jäivät) sammakot. Ensin niitä oli 19, sitten 23 ja nyt viimeisimpien tietojen mukaan 26 kpl. Projekti kieltämättä sattui sopivaan saumaan, siitäkin huolimatta, että aika on enemmän kuin kortilla. Mieleni on ollut aivan haltioissaan ideoidessaan sammakoiden ja muidenkin metsäneläinten pukuja. Tämä on juuri sen kaltaista hommaa, jossa minä pystyn rentoutumaan. Tämä on minua. Ideointi varsinkin on ollut hauskaa. Ensimmäiset prototyypit ovat kieltämättä herättäneet vähän hilpeyttä.

1239814341_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Laitan sitten myöhemmin kuvan valmiista sammakosta tänne. 

Tässä kohtaa on annettava iso kiitos naapureille (tuokaa vain niitä housuja lyhennettäväksi :-). Yksi ompeluseurailta ja lähes kaikki sammakoiden huput, silmät ja hanskat on valmiiksi leikattu. Ompelussahan ei kauan mene, mikäli koneet suostuvat yhteistyöhön.

Lasten kanssa päätimme jalomielisesti uhrautua hyvän asian puolesta, joten söimme laatikollisen Geisha-konvehteja ja kahta lukuunottamatta saimme kaikki käärepaperit talteen ehjinä. Niitä tarvitaan Illusian pukuun.

Puvustettavia riittää vielä lisääkin. Pöllö, simpukka, katkarapu, sinikeijut, erilaisia lintuja ja metsän eläimiä...