Jo pidemmän aikaa olen miettinyt oman blogin aloittamista ja aie on vain vahvistunut lueskellessani kavereiden tuotoksia. Tässä kohtaa voidaan todeta, että miksen minä jos muutkin? En ole koskaan ollut mikään päiväkirjatyyppi, vaikka kirjoittaminen on aina ollutkin lähellä sydäntäni. Monet kerrat olen päiväkirjaakin aloittanut, mutta eipä ne ole koskaan edenneet alkua pitemmälle. Joten näillä kirjoittajan kokemuksilla en lupaa, että tämä blogikaan välttämättä elää ja pysyy ajan tasalla. Aika näyttää kuinka käy :-)

Sen verran voisin kertoa itsestäni, että perheeseeni kuuluu mies ja kolme lasta. Tyttö ja kaksi poikaa. Huushollissamme riittää vipinää. Yksikään lapsistamme ei ole sieltä rauhallisesta päästä ja rakkaan mieheni kanssa teemme parhaamme kasvattaaksemme näistä villeistä viikareista kunnon kansalaisia varustettuna riittävällä määrällä tervettä järkeä.

Aion kirjoittaa myös englanniksi, koska osa tutuistani asuu Suomen rajojen ulkopuolella ja näin hekin pääsevät osalliseksi tätä projektia. Tarkoitus ei ole vain kääntää tekstiä, vaan englanninkieliset pätkät voivat olla ihan oma tarinansa.

Toiveeni on, että Te Arvoisat Lukijat jätätte kommenttejanne ja mielellään myös signeerauksenne vieraskirjaan. Mahdollisimman moni lääkäri tai tuleva lääkäri on erittäin tervetullut lukijakuntaan. Polymyosiittiin sairastumiseni myötä olen oppinut paljon lääketieteestä ja lääkäreistä ja kokemuksieni pohjalta sanoisin, että suurimmalla osalla lääkäreistä ei ole hajuakaan, millaista on elää kroonisen sairauden kanssa. Tätä kautta ehkä saan ainakin vähän eteenpäin viestiä Olen Ihminen, jolla on sairaus enkä vain sairaus tai mielenkiintoinen tapaus.

For a while I´ve been thinking about writing my own blog and now I decided to follow my friends example. I´ve never been a diary-person, always started but never continued so I give you no promises how long this will go on. Time will tell. These English parts are not just a translation from Finnish parts. They are their own stories.

The reason I´m writing in English too is simply that many of my friends are out there. Beyond Finnish borders and I want you to be able to share my thoughts and experiences. so feel free to comment and please, sign my guestbook. Doctors or doctors to-be are more than welcome to read these pages. Maybe this will open up a little bit what´s it like to live with a chronic disease. In my case with polymyositis.

Who am I?

I´m a mother of three kids, two boys and a girl. I also have a husband and together we are doing our best to raise these three wild child to become a good citizen with some sense in their heads.

Having polymyositis (PM) has turned my life upside down and I´m in the middle of a process of accepting PM as part of my life. I have good days and I have bad days. You will most definetily be able to read about both.