Eilen vietettiin ystävien häitä. Tilaisuus oli ensimmäinen, jossa jouduin kohtaamaan X:n nykyisen kumppanin. Ei mikään miellyttävä juttu, mutta siitä selvittiin ilman konflikteja. Sanaakaan ei vaihdettu, enkä juuri suonut edes katsetta. Vaikka nykyään ei niin tarkkoja etiketistä ollakaan, en olisi itse kuitenkaan kehdannut toimia X:n lailla. Seurue poistui paikalta yllättävän aikaisessa vaiheessa. Tytärtäni jäi harmittamaan, ettei nähnyt häävalssia eikä päässyt tanssimaan :-( 

Valssien joukossa tuli myös Akselin ja Elinan häävalssi ja siksi aikaa minun oli paettava pihalle pakkaseen rauhoittumaan.

Kuopus oli kuin liimattu kylkeeni kiinni. Kysyessäni tänään oliko häissä ollut kivaa, kuopus vastasi, että oli, ku sää olit siellä! Paras kommentti, mitä olen kuullut aikoihin.

Pitkästä aikaa tuli tanssittuakin ja sen tuntee. Illan mittaan ihmettelin, kun jalat antoivat periksi ja pari kertaa löysin itseni lattialta (alkoholilla ei ollut osuutta asiaan, ainakaan niin paljoa). Tänään sitten älysin, että tanssiminen oli vienyt voimat lihaksista ja siksi jalat olivat niin huterat ja ovat edelleen. Nyt ne ovat myös lyijynraskaat ja nippanappa jaksan nostaa ne irti lattiasta. Päivän mittaan on ilmaantunut myös lihaskipuja, joten toipumiseen saa varata useamman päivän. Nyt ei innosta ajatus huomisesta koulupäivästä ja portaiden kulkemisesta kolmen kerroksen väliä. 

Olen pohtinut mahdollisia syitä X:n käytökseen. Mieleeni tuli yksi mahdollinen syy, josta kylläkin aluksi syytettiin minua, mutta mietin josko X itse on se, joka ei pysty päästämään irti minusta. Toinen vaihtoehto on, että X:n nykyinen sanelee, mitä tehdään ja miten, eikä mies uskalla (ainakaan vielä) pistää hanttiin. Selkärankaa ei vieläkään ole näkynyt. Kolmas ajatus, mikä välillä käy mielessä on, että X on sekaisin kuin seinäkello, eikä tiedä itsekään mitä tekee tai ajattelee.

Alla olevista Halloween-kuvista kerrottakoon, että kaikkia kiehtonut efekti on saatu aikaan hiilihappojäällä (kuivajää). Mutta jos joskus käytätte sitä, muistakaa olla erittäin varovaisia! Jää on meinaan -79 asteista, joten paljain käsin ei passaa mennä koskemaan.