Kuopuksemme yhdessä samanikäisen kaverinsa kanssa saivat tässä yhtenä päivänä oikeen älynväläyksen. Kuten olen jossain yhteydessä maininnut, meillä on akvaario, joka on 500 l:n kokoluokkaa. Akvaariossa on monni, joka on n. 25 cm pitkä eli melkoinen rötkäle. Tämä monni ei ole mikään aktiiviliikkuja, joten pojat halusivat vähän herätellä sitä ja kyllähän "hätä" aina keinot keksii. Ensiksi haettiin pihalta isoja ja pieniä kiviä. Niitä tiputeltiin akvaarioon suunnilleen sinne, missä monni oli. Seuraavaksi keksittiinkin oikein huippuidea! Alettiin lapioimaan takasta tuhkaa akvaarioon. No, sitähän tietenkin meni samalla sitten pitkin ja poikin takkahuoneen lattiaa.

Lopputuloksena oli täysin samea akvaario ja pojat jäivät rysän päältä kiinni. Joutuivat siivoamaan aiheuttamansa sotkut takkahuoneessa, mutta äidin harteille jäi valitettavasti itse akvaarion siivous. Siinä sitten menikin aikaa ja energiaa, kun yritin parhaani mukaan "imuroida" enimmät tuhkat pois kalojen kotimaisemista. Vettä piti myös vaihtaa paljon!

Tapahtuneesta on nyt kulunut muutama päivä ja vielä ei ole yksikään kala alkanut uimaan selkää, joten taisivat selvitä säikähdyksellä.