Sali on täynnä ihmisiä, jotka epäluuloisiina vilkuilevat ympärilleen. Osaakohan tuo asiat paremmin kuin minä? Onko se mahdollisesti lukenut enemmän kuin minä tai tajunnut jonkun asian, jota itse en ymmärtänyt? Kysymykset voi lukea jokaisen kasvoilta. Niitä ei tarvitse ääneen lausua. Tuliterät, modernit lyijytäytekynät ja muut kirjoitusvälineet asetellaan pöydälle papereiden viereen ja sitten odotellaan vielä hetki. Eturivissä istuu vanhempi, vähän tukevampi rouvashenkilö. Ehkä vähän sen näköinen, että ei voi olla oikeassa paikassa. Ei ainakaan, kun varustuksena on lapsilta lainatut Mikki Hiiri ja Pirates of Caribbean-kynät. Eihän ne ole opiskelijalle sopivia varusteita. Ette varmaankaan arvaa kuka Mikki Hiiri-kynällä pääsykokeen kuitenkin tekee ja omasta mielestään vielä onnistuneesti? Sama se vaikka olisikin mennyt mettään ja rytinällä. Itelle jäi hyvä fiilis siitä.

Kesäloma on alkanut. Vielä yksi rutistus on jäljellä ja sitten voin huokaista, hetkeksi, toivottavasti. Kahdet pääsykokeet takana, yhdet edessä. Vielä pari iltaa lukemista ja sitten vain odotellaan tuloksia. Univelkaa lienee kertynyt kiitettävä määrä. Ainakin nukahdan heti, kun on tilaisuus nukkua. Tänäänkin nukuttaessani kuopusta päiväunille, nukahdin itse kolme kertaa ja poika kirmasi ympäri taloa koko ajan.

Niskavaivani katosivat yhtä ihmeellisesti kuin ilmestyivätkin. Kuin sormia napsauttamalla.

Pihatöitä sain tehtyä. Leikkasin nurmikon, tai ainakin sen osan mikä oli kasvanut ;-) istutin uuden pihlajan etupihalle entisen viereen. Vanha on niin pieni vieläkin, ehkä 5 cm korkea, mutta sinnikkäästi hengissä 3 vuoden jälkeen. Ruusupenkkiprojektin aloitin myös ja vakaa aikomukseni on saada se myös valmiiksi.

Yläkerran sisustusta olen tuumiskellut viime päivinä ja kuopus on toteuttanut oman osansa. Seinähän on ihan luonnollinen paikka tarroille :-) / Our youngest has done some interior decoration. Naturally stickers belong to the wall...

A room full of people. Everybody´s looking at each other with suspision. Has he read more than I? Did she understand something I didn´t? You can read the questions from everybodys face. There is no need to say them out loud. People are setting their brand new and modern pencils on the desk. And they wait. In the front row there is a woman sitting. She is older than most of the people, a bit chubby and some might think she is definetily in a wrong place. In front of her on the desk is a Mickey Mouse and Pirates of Caribbean pencils. Borrowed from her kids. Are they really suitable for a student in the university? You probably guessed it already. That woman was me. Mickey Mouse pencil must´ve had some magical power. After I finished the exam I felt good. It is very much possible I answered everything wrong but who cares.

Mickey Mouse and Pirates of Caribbean has been with me in another entrance exam as well, today. That one I have no idea how it went. One more to go. Day after tomorrow. Then I can focus on summer and gardening. I did plant a tree in our front yard, started to build a place for roses and mowed our lawn, at least the part that was growing ;-)

My neck pain is gone. It disappeared just as suddenly as it appeared. Interesting. I have a lot of catching up to do with my sleep. Haven´t slept enough for weeks and I could just take a nap many times a day. Today I fell asleep three times while trying to get our youngest to take a nap. No need to mention he kept running around the house the whole time.