Aloitetaanpa ensin siitä vauhdista. Takanapäin on pari vauhdikasta karting-viikonloppua. Ensin olimme Rovaniemellä, missä poikani ajoi kaksi kisaa. Tulos oli tämän kesän paras tähän asti ja poika loisti kuin Naantalin aurinko. Huoltajan rooli kisaviikonloppuna on kieltämättä aika rankka. Varsinkin kun mukana on villi uhmaikäinen. Eli suuri osa ajasta meni kuopuksen perässä juoksemiseen ja jatkuvaan kieltämiseen, minne ei saa kiivetä tai mennä jne. Elokuvien katselumahdollisuus odotusajoilla pelasti paljon tilannetta. Seuraavalla kerralla pitää vain muistaa varata huomattavasti enemmän elokuvia mukaan. 

Olen mieltänyt, että heinä-elokuun vaihde on vielä ihan kesää ja niin se olikin kun reissuun lähdimme, shortsit ja t-paita varustuksella. Mitä lähemmäksi Rovaniemi tuli, sitä mustemmaksi meni taivas ja vettä alkoi satamaan. Ilma myös kylmeni reilusti. Koko viikonloppu oli KYLMÄ. Olin kyllä varautunut viileään ilmaan, mutta en ihan noin kylmään. Valehtelematta kävi kateeksi niitä ihmisiä, jotka olivat varanneet toppatakin (aivan oikein) tai edes hanskat  mukaan. Minun oli pakko välillä käydä pikaisesti ostamassa meille lämpimämpää vaatetta. Eli kolme päivää tuli paleltua ulkosalla aamusta iltaan ja aina välillä muisti taivas heittää kunnon sadekuurojakin niskaan. Kaiken huippuna minun oli pakko kulkea sandaaleissa. Pari päivää ennen lähtöä löin varpaani kuormalavaan, joka pihallamme odottaa sahaamista ja sehän murtui. Siis varvas ei kuormalava. Ette usko, miten kipeä voi pikkuvarvas olla kun sen kunnolla johonkin pamauttaa. Se turposi kunnolla ja meni ihan mustaksi, eikä puhettakaan, että olisi voinut umpinaisia kenkiä pitää siinä vaiheessa. Joten kun muuten sai vaatteilla vähän lämpimämmäksi oloa niin varpaita paleli.

Mutta mitäpä sitä ei lasten eteen tekisi. Esikoisen ilmeet viikonlopun aikana olivat jo yksistään kaiken vaivan arvoisia :-)

Tässä kuskit alkavat järjestäytyä starttia varten. / Drivers are getting ready for the start.

Viikonlopun aikana tuli myös roskaruokakiintiö täyteen pitkäksi aikaa. Vähään aikaan ei tee mieli syödä yhtä ainoaa hampurilaista. Yök!!!

We have had couple of speedy weekends. At first we went to Rovaniemi, me and the kids. Our son had two karting races there. My husband went to WRC rally, which was in Finland at the same time. I thought it was still summer and we left home wearing shorts and t-shirts and sun was shining. The closer we got to Rovaniemi the colder the weather got and it started to rain. It was raining on and off all weekend. But it was the cold I wasn´t prepared for!!! It was so cold that some people actually had winter jackets and hats and gloves with them. I had packed some clothes if it was going to be a bit chilly but not that cold. So I had to go and buy some warmer outfit for us to help the situation. But there was no help for my freezing toes. I had to wear sandals. Couple of days before we left I hit my toe on our backyard and it was broken. It´s interesting how painful a broken little toe can be. Mine was all swollen and black and not a chance to keep normal shoes at that point.

What wouldn´t you do for your children. This weekend my son had the best races so far. The look on his face made it all worth while :-)

But I can´t eat another hamburger in a long time. Don´t wanna even see one. We ate so many of them during the weekend.