Tammikuussa minulle aloitettiin Mabthera-hoito. Kyseessä on siis biologinen lääke. Kerran viikossa kävin tiputuksessa yhteensä neljä kertaa. Sitten odoteltiin. Tavoitteena oli ja on edelleen, että Mabtheran avulla pääsisin kortisonista eroon. Kortisonin päiväannos on tällä hetkellä 5 mg ja olen sen siinä pitänyt puoliväkisin, jotta huomaisin Mabtheran vaikutuksen, mikäli sellaista ilmenee.

Maaliskuussa jalkaani ilmestyi patti. Nilkan kehräsluun päälle. Se turposi valtavaksi ja keräsi nestettä. Nestettä poistettiin ja vuorokauden päästä se oli taas täynnä. Kahdesti se tulehtui ja vaati antibioottikuurin. Lopulta se leikattiin pois. Limapussi oli tulehtunut ja tulehdus oli jo osin kroonistunut. Kaikki poistettiin ja nyt patti on poissa. Tilalla on kaalimadon näköinen arpi. Ei sentään vihreä. Kaipa sekin tasoittuu sitten tikkien poiston jälkeen. Toisaalta, mieluummin kaalimato, kuin se valtava patti.

patti.jpg

Tämän näköinen patti nilkkaan ilmestyi maaliskuussa 2018.

Mabtheran takia leikkauksen ajoitusta piti miettiä. Tiputusten jälkeen pitäisi odottaa 4-6 kk ennen kuin voi operoida ja taas operaation jälkeen pitää odottaa kuukausi, ennen kuin uutta hoitojaksoa voidaan toteuttaa. Joten leikkauksen ajankohta oli sitten nyt.

arpi.jpg

Ruttuinen kaalimato. Vasta kääreistä vapautettu.

Olin kiltti tyttö ja sain sitten kantakengän jalkaani. Näitä Special design –kenkiä löytyy varastosta ennestään Geishan kenkä. Googlasin kantakengän ja totesin, että yhden tällaisen hinnalla olisin saanut kenkäparin ja paljon miellyttävämmän näköisen, sekä pitempikäyttöisen. Aina ei voi valita ja pääasia, että jalka tulee kuntoon. Ei tarvitse enää kauhistuttaa muita patin tyhjennyskuvilla… ;-)

kantakenk%C3%A4.jpg