Viime päivinä olemme saaneet nauttia kesäisistä, lämpimistä päivistä. Lapset kirmailee ulkona aamusta iltaan kiljuen ja nauraen. Musiikkia korvilleni, niin hullulta kuin se saattaa kuulostaakin. Mutta nuo leikin äänet ulkona, kertovat minulle, että näin sen pitää ollakin. Ei istuta sisällä tuijottamassa mitään ruutua ja lapset selkeästi nauttivat kun ei tarvitse tunkea niin paljoa vaatetta päälle. Auringon lisäksi ollaan sitten saatu kyllä rankkoja sadekuurojakin ukkosen kera. Mutta se on tehnyt vain hyvää nurmikolle ja kukkapenkeille. Kasvatuslaitoksestanikin on alkanut ensimmäiset kukat jo kukkimaan. Parvekelaatikoihin pitää laittaa uudet. Entiset kuolivat samantien kun vein ne pihalle.

Kuopus on taas ollut vauhdissa. Korviin ei nyt ole tungettu mitään ylimääräistä, mutta pyöräillessä oli pojalla vauhtia vähän liikaa ja ojaanhan se reissu sitten lopuksi päätyi. Hampaat kalahti tankoon ja lujaa. Molemmat etuhampaat heilui ja verta valui pitkin leukaa. Kuopuksen rauhoituttua ja muutaman puhelun jälkeen saatiin ensiapuohjeiksi särkylääkettä, jäätelöä ja seuraavana päivänä hammaslääkäriin tarkistamaan tilanne. Annoin heti tramppakiellon siksi aikaa, kunnes hampaiden kohtalo on selvitetty. Arvatkaa uskoiko? Illalla vilpertti livahti isompien joukkoon trampalle ja eikö kalahtanut jonkun kyynärpää näihin jo valmiiksi kolhittuihin hampaisiin. Taas veri virtasi...

Seuraavana päivänä hammaslääkäri sitten totesi, että molemmat hampaat pitää poistaa, jos poika haluaa syödä muutakin kuin vain jotain pehmeää. Nyt on sitten melkoinen aukko purukalustossa. Esikoisella aikanaan piti poistaa yksi hammas kolhujen takia. Kuopus pisti paremmaksi. Eikun vahinkoilmoitus vakuutusyhtiöön, jos tulevissa rautahampaissa on jotain vaurioita tästä tapahtumasta johtuen, niin sitten vakuutus korvaa niiden mahdollisen korjauksen / hoidon.

Ensimmäinen hylättykin tuli. Tentin pisteet olivat sen verran alhaiset, että vaikka esseestä saisinkin täydet, ei ne silti riitä kurssin läpäisyyn. Eli eiku lukemaan ja sitten uusimaan. Taidan tosin jättää suosiolla syksyksi sen asian. En jaksa nyt keskittyä niin tylsään aiheeseen. Keskittymisvaikeuksia kyllä on ollut muidenkin aineiden kohdalla ja pari kotitenttiä pitäisi ensi viikon aikana saada palautetuksi. Enkä ole kumpaakaan vielä edes vilkaissut. Ensi viikolla alkaa myös toinen kesäkurssi, jonka valitsin ja se tietää aamupäiviä koulun penkillä seuraavat kolme viikkoa.

1243088067_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Maanantaiksi pitää pöllö olla valmiina. Tässä hieman keskeneräistä päähinettä. "Höyhenet" ei ole ihan niin nopeita laittaa, vaikka ne on vain rivissä ommeltu useampi yhdellä kertaa kiinni. Tähän tulee vielä haalari lisäksi, joka on myös peitetty "höyhenillä" ja tietenkin nokka ja oranssit sukat :-D